10 tipů, jak vybrat správné kancelářské křeslo pro Vaši pohodu a zdraví při práci!


Významné rysy kancelářského křesla, na které je třeba myslet při výběru

Stul a křeslo jsou kancelářskými zařízeními, které používáme každý den, a někdy strávíme téměř celý den seděním. Proto je třeba vybrat křeslo, které nám umožní sedět pohodlně a bez bolesti, a co je nejdůležitější, chránit naše zdraví.

Křeslo by mělo být ergonomické . Ergonomické křeslo je vyrobeno tak, aby poskytovalo podporu vašemu tělu a snižovalo stres na klouby, svaly a kosti v těle. To zahrnuje opěradlo, které umožňuje oporu hlavy a krku, opěrku na bedra a podporu páteře.

Tip 1: Zvažte úroveň nastavitelnosti a pohyblivosti

Výška křesla by měla být nastavitelná . Většina kancelářských křesel má nastavitelnou výšku sedáku, takže můžete sedět ve správné výšce k pracovnímu stolu.

Křeslo by mělo také mít nastavitelnou opěrku hlavy a beder . Opěrka hlavy by měla umožnit uvolnění napětí v krku. Zároveň by mělo být možné nastavit opěrku lopatek, aby poskytovala oporu pro vaše zápěstí.

Tip 2: Zvažte měkkost a výplň křesla

Je samozřejmě důležité najít křeslo s možností nastavení různých funkcí. Nicméně, nezapomínejte na to, že doba, které zasedáte, je stejně důležitá jako jeho funkčnost.

Měkká a správná výplň křesla hraje zásadní roli v tom, jak se budete cítit po celodenním sezení u stolu. Dobrým křeslem by měla být výplň, která je dostatečně měkká, ale zároveň dostatečně tvrdá, aby poskytovala oporu pro vaše kosti a svaly.

Tip 3: Zvažte materiály křesla

Material křesla by měl být pohodlný a snadno udržovatelný . Vlastnosti jako dechovost, odolnost vůči opotřebení a zdroje reakce při styku s deskou mohou mít vliv na to, jak pohodlné bude křeslo.

Kůže a textilní materiály jsou jedny z nejoblíbenějších materiálů pro kancelářská křesla, a to hlavně kvůli jejich trvanlivosti. Ve skutečnosti mohou mít některé kancelářské křesla kůži na opěradle a tkaninu na sedáku.

Tip 4: Vyberte křeslo na základě svého typu postavy

Při výběru kancelářského křesla zvažte držení těla a váhu . Pokud máte břišní tuk, zvažte volbu širšího křesla. Pokud máte nějaké problémy s bederní páteří, rozdělit si váhu rovnoměrně pomocí křesla by vám mohlo pomoci.

Tip 5: Zvažte moderní křesla s funkcemi

Protože jsme již v 21. století, modernizace kancelářského vybavení přináší do kanceláří inovativní a funkční křesla, která nabízejí komfort a zdraví pro ty, kteří tráví hodiny před počítačem.

Moderní křesla mají funkce jako masážní sedačky s výběrem různých intenzit, software, který sleduje pohyb vašeho těla a poskytuje doporučení pro správnou polohu, funkce pro polštářky na krk a hlavu a další.

Tip 6: Zvažte investici do vyššího rozpočtu na křeslo

Investice do dobrého kancelářského křesla je zdravé a produktivní. Pokud trávíte hodiny ve svém křesle, měli byste být připraveni investovat trochu víc do svého zdraví a pohodlí.

Vyšší rozpočet může nabídnout stejně křesla s luxusními funkcemi a kvalitními materiály.

Tip 7: Otestujte křeslo před koupí

Je důležité otestovat vaše nové křeslo před tím, než ho koupíte. Pokud máte možnost, zkoušejte na křesle různé polohy a nastavení, abyste zjistili, jak vám vyhovuje.

Zkuste změnit polohy sedení, položení opěrkování a oporu nohou.

Tip 8: Zvažte křesla s výměnnými součástmi

Křesla s výměnnými součástmi vám mohou ušetřit peníze. Výměna některých dílů by mohl být levnější než koupě nového křesla.

Tip 9: Zvažte úpravu křesla k vašim potřebám

Pokud trpíte určitým onemocněním, může to vyžadovat úpravu křesla pro vaše specifick